Офис по туризму в Баньолесе

Голосование
12345
фотография Офис по туризму в Баньолесе в Banyoles

El 28 de juliol de 2006 es va inaugurar l’Oficina de Turisme a la remodelada pesquera d’en Sarquella, coneguda com la pesquera número 10, en el mateix front de l’estany, el punt d’arribada de la majoria de turistes de Banyoles.

Les pesqueres de l’estany de Banyoles són unes petites construccions aixecades a la riba est de l’estany, a la banda de ciutat. Totes elles reben un nom particular. La seva construcció va iniciar-se a mitjan del segle XIX i es va allargar fins a l’any 1931, quan l’Ajuntament va prohibir-ne l’edificació de noves. De totes maneres, al llarg del temps s’han anat reformant i condicionant, seguint estils diversos, fins als anys seixanta del segle XX. En principi aquests petits espais tenien una funció purament pràctica per poder-hi pescar. Després, però, van evolucionar augmentant de superfície per tal que s’hi pogués guardar una barca, un signe de riquesa i classe social. Finalment, amb l’arribada de la pràctica de l’esport i l’auge de la burgesia catalana, algunes d’aquestes formes arquitectòniques elementals van ampliar-se encara més per tal de guardar-hi una o dues barques, per poder banyar-se i fins i tot allotjar-s’hi. Les pesqueres i l’entorn de l’estany van ser declarats Paisatge Pintoresc l’any 1951 i per part de la Generalitat de Catalunya, l’any 1996, Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Jardí Històric.

Les obres de remodelació de la pesquera número 10 van permetre recuperar la seva fesomia de finals de segle XIX, quan servia com a zona de bany privat per a les dones. En destaca la lluerna que hi dóna llum zenital, i una palanca de fusta a la part posterior, pensada perquè el turista pugui gaudir d’una vista incomparable mentre fulleja la informació facilitada a l’oficina.

Свяжитесь с нами

Офис по туризму в Баньолесе
Pg. Darder - pesquera, 10
17820 Banyoles (El Pla de l’Estany)

Телефон: (+34) 972 58 34 70
Электронная почта:
Веб-сайт: www.banyoles.cat/turisme

Twitter